top of page
WAY-gallery-Yoyo-orange-logo.png
WAY-gallery-Sthlm-YOYO_16.jpg

Yoyo Nasty - konstnär och illustratör. Master of Fine Art från Konstfack 2019

 

Yoyos verk har ställts ut på konstgallerier och museer världen över och hon har samarbetat med uppdragsgivare som Marimekko, Puma, Åhléns, Soho House, H&M, Klarna och Spritmuseumet.

 

Yoyos färgglada målningar av drömsk och lekfull karaktär låter oss besöka surrealistiska landskap inspirerade av naturens kraft och rörelse. Med ett fantasifullt förhållningssätt fångas traditionella subjekt någonstans mellan dröm och verklighet och inte sällan möter du antropomorfiska djur som blivit ett genomgående tema i hennes bildvärld.

WAY gallery Sthlm

Från  Yoyo Nastys soloutställning "Fe fi fo fun for me", 2022.

I utställningen visas nya målningar på duk. De storskaliga tavlorna ackompanjeras av en platsspecifik fönstermålning. Det handmålade fönstret tillsammans med de stora målningarna omfamnar besökaren i ett surrealistiskt landskap av böljande kullar och dalar. 

 

Färgpaletten går i ljusa pasteller med kontrasterande inslag av ultramarin och bränd orange. I Fe fi fo fun for me syns naturen tydligt som konstnärens stora inspirationskälla. Med ett fantasifullt förhållningssätt fångas det traditionella subjektet någonstans mellan dröm och verklighet. Hon skildrar naturens rytmiska växtkraft i harmoniska, virvlande rörelser med vassa palmblad som trängs bland slingrande blommor och citrusfrukter. 

 

Antropomorfiska djur är ett genomgående tema i Yoyo’s bildvärld och i denna utställning är en av hennes favoritkaraktärer – tigern – extra framträdande. Den excentriska figuren dansar, skuttar och räcker ut tungan. Tigerns mjuka kropp täcks av gröna vågformade ränderna som även återkommer på mönstrade fjärilar, blomblad och på en orm. Hennes personliga och lekfulla karaktärer väcker stark igenkänning och återspeglar Yoyo’s identitet. De uttrycker självförtroende, frihet och nyfikenhet. 

Vid intresse av originalverk klicka här eller maila francesca@waygallerysthlm.com

GALLERI

bottom of page