Thyra Weiss är Stockholms-baserad konstnär. I hennes skapande är ofta tre beståndsdelar närvarande. Jorden, figuren och luften.

Jorden. Jag vill skapa från grunden, med råa material. Som att blåsa glas, använda ogrundad duk, flytande bläck och återanvända material. Jag dras till markens textur och föränderlighet, känsla, jordskorpans fuktiga utandningar sipprar mellan mina tår.

Figuren är mer eller mindre närvarande, den är mänsklig men abstrakt. Vi sätter oss själva i perspektiv. Ansiktslösa skepnader söker våra blickar, vill berätta med kroppen det som inte alltid ett ansikte förmår.

Luften, rymden och det osynliga som händer mellan de olika ytorna visualiseras. Hur känns en brännande blick mot huden? Hur ser den ut när den skär genom luften? Det sker mycket som ögat inte kan uppfatta. Sinnen svävar ut ur den kroppsliga behållaren och skapar vågor i ett lufthav. Kanske färgas luften av sinnenas tankar och känslor. 

Utöver sina målningar arbetar Thyra även med illustrationer av bland annat barnböcker och omslag till diverse musikartister.

@thyra_weiss

Available Artworks