top of page

MELINDA

soffa.jpg

MELINDA (MWMWMWWWW) är en autodidakt kreatör baserad i Stockholm. 

 

“Du har ju flyttat mer än ett diplomatbarn” sa socialtjänsten när de fick höra att Melinda redan som sjuåring bott i nio hem utspritt över tre länder. Något som drivit henne till att söka efter vad som känns hemma.

 

Melinda implementerar sina personliga erfarenheter och känslor i sina verk och kreativa process. Hon använder skrivandet som ett sätt att aktivera sitt undermedvetna och utforska mörkret medan hon använder formgivningen som en vila, en paus från skrivandet, där hon skapar färgrika och ljusa världar. Båda sidor ger utlopp för att uttrycka det som är svårt att sätta ord på och ger henne möjlighet att bearbeta sina egna upplevelser och tankar.

 

Kollektionen POSTER 2023, där Melinda skapar unika och signerade verk för hand av plexiglas, inspirerades ursprungligen av musik. Hon ville skapa något som både sticker ut och passar in med affischen av favoritbandet på väggen.

I kollektionen POSTER 2024 vill Melinda illustrera känslan av en affisch som slitits bort av regn och vind för att sedan klistra sig fast på ett stängsel.

 

Melinda vill genom sina verk uppmuntra till att utforska sina egna tankar och känslor där både det okända och det ljusa får ta plats.

@melinda.mw

bottom of page