top of page

manon Steyaert
-MAGPIE- 

27.10.23-18.11.23

WAY-gallery-Sthlm-Manon_16.jpg

WAY gallery presenterar soloutställningen MAGPIE med fransk-brittiska konstnären Manon Steyaert

(f. 1996) baserad i London.

 

Steyaert presenterar sina senaste alster under titeln 'Magpie'. Hon placerar sin praktik mellan måleri och skulptur och blandar de två medierna för att skapa verk som väcker nyfikenhet och som strävar efter att förvränga vår uppfattning av vad vi tittar på. Utställningen beskriver hon som ett brev till sitt yngre jag, där hon omfamnar sina önskningar att låta sig styras av det som fångar ögat.

 

Eftersom hon var dragen till blanka egenskaper i objekt när hon var ung, fokuserar Steyaert på just det. Hon låter form och färg leda hela tillverkningsprocessen. Verken syftar till att rikta betraktarens uppmärksamhet mot verkets yta för att sedan utforska vad det egentligen är man tittar på. De halvgenomskinliga silikonarken förmedlar en känsla av att det man ser är flytande.

 

Bland verken ser vi också Steyaert’s lekfulla knutverk, hängda på handböjda genomskinliga akrylkrokar. Dessa verk sticker ut i rummet och skapar en tilldragande dynamik. Ljuset som reflekteras mot de olika lagren av material inuti silikonet kanske i bästa fall framkallar samma lust som när en skata hittar ett borttappat blankt objekt.


@manonsteyaert

bottom of page