top of page
STATUS: COMPLICATED
STATUS: COMPLICATED

tors 10 aug.

|

Vasastan

STATUS: COMPLICATED

Vi välkomnar på vernissage och solo utställning med konstnär Ida Bentinger. Ida Bentinger är en Svensk konstnär utbildad vid Keramik och Glas på Konstfack ( Bachelor 2009- 2012 ) Samt Accademia di Belle Arti i Bologna (Master in Fine Art 2012- 2015 ). Utställningen mellan 10.08.23 - 12.08.23.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

10 aug. 2023 17:00 – 20:00

Vasastan, Upplandsgatan 57, 113 28 Stockholm, Sverige

Om utställningen

STATUS: COMPLICATED

Mankhöjd  33 cm

Vikt 6,7 kg

”Det var ingen ovanlig teckning. Ett barns teckning, med ett barns perception.

Men, den var genial!

Det var en teckning på mamma, pappa, barn, deras hus och Zlatan.

Huset var stort, upp till halva pappers höjden. Pappan var lång, mamma var lite mindre, barnet var halva mammans längd. Men sen kom Zlatan…han var högre, högre än huset och hans huvud svävade uppe bland molnen.

Zlatan var störst…

Spännande tyckte jag. Så rätt och riktigt. Inte mätt i våra vanliga värderingar om hur lång en människa är i förhållande till ett hus, utan i förhållande till hur mycket den tar plats, eller hur man uppfattar dennes betydelse.

Utifrån denna princip är utställningen skapad.

Min hund är Zlatan för mig. Den är förhållandevis liten till storleken. Men den tar en oerhörd plats. Både fysiskt, psykiskt, tidsmässigt och framförallt i förhållande till vad som är viktigt och har ett värde i mitt liv. Du som har en nära relation till ett djur kan nog känna igen dig. Då mankhöjd 33 cm plötsligt expanderar ut i jätteformat och intar en betydande roll, eller för att vara riktigt ärlig; huvudrollen i alla givna utrymmen.”

- Ida Bentinger

Dela detta evenemang

bottom of page