top of page
NALEN X WAY Utställning "KONTRAST" av & med Art Frankie
NALEN X WAY Utställning "KONTRAST" av & med Art Frankie

tors 12 okt.

|

Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm, Sverige

NALEN X WAY Utställning "KONTRAST" av & med Art Frankie

Varmt välkoma att fira samarbetet mellan Nalen Restaurang och WAY gallery Sthlm med oss! Den 12 oktober välkomnar vi er till restaurangmiljö fylld med stämning och konst på väggarna!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

12 okt. 2023 17:00 – 20:00

Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm, Sverige

Om utställningen

UTSTÄLLNING KONTRAST

12.10.23-15.11.23

Konstnär Art Frankie

"Som barn besökte jag ofta en restaurang vars tak väckte förundrade mig. 

Det var ett glastak och ovanför glaset var föremål placerade och endast deras siluett avslöjade vad de var.

Under samma period gick jag ofta förbi en banks skyltfönster vars fönsterreklam fick mig att smila av dess enkelhet och finurlighet. Det var julklappar så som en cykel eller tennisrack som var inslagna med brunt papper på det mest avslöjande sättet, precis så man såg siluetten av dem.

Konsten ni ser på väggarna är skapad kring stämningen av ett kök, en restaurang och ett matbord. Det är en plats där människor samlas för att umgås och uppleva tillsammans."

______________________________

Nalen Restaurang förhöjer miljön och atmosfären med hjälp av visuella installationer och Stockholmsgalleriet WAY gallery.

Öppningskvällen bjuder på konst skapad av Art Frankie.

Nalen, med sin långa och fascinerande historia, är en ikonisk plats i staden och vi är glada över att samarbeta med Nalen Restaurang och bli en del av dess historia. Vi tror på vikten av att ha en god samverkan och ser fram emot att bidra till restaurangen genom att klä den i konst och konstnärliga händelser.

Nalen Restaurang inledde under våren ett utvecklingsarbete utifrån ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap. Med samarbetspartners såsom Stockholms Bränneri och WAY gallery aktiveras restaurangen som en av stadens härligaste och välkomnande kvarterskrogar.

– Precis som med våra andra samarbeten är detta byggt på en idé om gemenskap, enkelhet och trygghet. Vi tycker att WAY-gänget är fantastiskt kreativa, öppna och härliga och därför en perfekt samarbetspartner i utvecklingen av Nalen Restaurang. Tillsammans ska vi förhöja restaurangens miljö och atmosfär för både nya och återkommande gäster, konstnärer och konstälskare, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Nalen Restaurangs gäster kommer i och med samarbetet med WAY gallery att bjudas in till att både skapa, betrakta, uppleva och köpa konst. En hel-

hetsupplevelse med mat, dryck, gemenskap och inredning och detaljer med habegär.

WAY gallery har redan smyckat restaurangens väggar med unikt framtagen texilkonst och i oktober avtäcks två nya verk samtidigt som samarbetet firas

med fest. Framöver finns planer för bland annat performancekonst och “måla och skåla”-kvällar där gästerna själva får skapa, äta och dricka.

- Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat. Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelserförenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator på WAY gallery Sthlm.

Dela detta evenemang

bottom of page