top of page
NALEN X NEIL BHAT - FINISSAGE & PERFORMANCE
NALEN X NEIL BHAT - FINISSAGE & PERFORMANCE

tis 19 mars

|

Nalen Restaurang

NALEN X NEIL BHAT - FINISSAGE & PERFORMANCE

Varmt välkoma till live performance och finissage av och med Neil Bhat! Tisdagen den 19 mars välkomnar vi er till restaurangmiljö fylld med stämning och konst på väggarna!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

19 mars 2024 17:00 – 20:00

Nalen Restaurang, Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm, Sverige

Om utställningen

UTSTÄLLNING INTO THE LONG NIGHT 

13.12.23-19.03.24

Konstnär Neil Bhat

I samarbete med Nalen Restaurang presenterar WAY gallery utställningen Into the long night av och med Neil Bhat.

Through the tall grass är delvis tyst teater, delvis skuggspel, en seriös och humoristisk hantverkares striptease med syftet att lyfta det vardagliga. Genom att röra sig genom och belysa Nalens bar och bakre rum som fortfarande innehåller originell särlingskonst från 1930-talet, siktar Bhat på att aktivera ett historiskt utrymme och infoga sin egen kropp och dess historia av ursprung och upplevelser in i Nalens långa tradition av burlesk och framträdanden.

I denna version av Through the Tall Grass speglar Bhat sin tid i Japan genom att bära egensydda kläder av antikt kimonosilke: mompeibyxor, yukata, och buddhistiska/hinduiska paduka; sandaler som är täljda i hinokicypress.

TITEL: Day/Night Paintings of Grass (2023)

STORLEK: 17x23cm

MATERIAL: Olja på förgylld & urushi lackad alm, ekram

PRIS: 15.000 SEK styck, ink. moms

Day/Night Paintings of Grass är tvåsidiga tavlor gjorda med kunskap Bhat fick lära sig under handledning av experter i Tokyo och Tsukuba under ett kulturellt utbyte i Japan. Den förgyllda sidan är borstad med en teknik som heter "Uzukuri", där man polerar fram den naturliga ådringen i träet med en borste av risrot, och sedan en tagelborste. Målningarna imiterar känslan av gräs, men handlar främst om att lämna handens spår på ett naturmaterial, likt graffiti på en stenvägg.

Almen höggs ner på Skeppsholmen i våras pga. almsjuka, och panelerna är lackade med japanskt lack, "Urushi". Ekramarna använder kilpassningar från en handbok i husbygge.

______________________________

Nalen Restaurang förhöjer miljön och atmosfären med hjälp av visuella installationer och Stockholmsgalleriet WAY gallery.

Nalen, med sin långa och fascinerande historia, är en ikonisk plats i staden och vi är glada över att samarbeta med Nalen Restaurang och bli en del av dess historia. Vi tror på vikten av att ha en god samverkan och ser fram emot att bidra till restaurangen genom att klä den i konst och konstnärliga händelser.

Nalen Restaurang inledde under våren ett utvecklingsarbete utifrån ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap. Med samarbetspartners såsom Stockholms Bränneri och WAY gallery aktiveras restaurangen som en av stadens härligaste och välkomnande kvarterskrogar.

– Precis som med våra andra samarbeten är detta byggt på en idé om gemenskap, enkelhet och trygghet. Vi tycker att WAY-gänget är fantastiskt kreativa, öppna och härliga och därför en perfekt samarbetspartner i utvecklingen av Nalen Restaurang. Tillsammans ska vi förhöja restaurangens miljö och atmosfär för både nya och återkommande gäster, konstnärer och konstälskare, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Nalen Restaurangs gäster kommer i och med samarbetet med WAY gallery att bjudas in till att både skapa, betrakta, uppleva och köpa konst. En hel-

hetsupplevelse med mat, dryck, gemenskap och inredning och detaljer med habegär.

- Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat. Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelserförenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator på WAY gallery Sthlm.

Dela detta evenemang

bottom of page