top of page

MANNE JALILIAN

DT x WAY-artist_13.jpg
DT_WAY_LOGGA.png

Berätta om Dig och din artistiska bakgrund, utbildning och tidigare projekt.

Jag är konstnär, illustratör och designer från Stockholm. Jag har en konstnärlig kandidatexamen i grafisk form och illustration från Konstfack. I min praktik jobbar jag både med att skapa egen konst och med kommersiella uppdrag.

 

Vad är inspirationen och dina tankar bakom verket/verken?

Jag ville skapa ett tidlöst mönster som ska fungera året om, passa i olika miljöer och för olika tillfällen. Jag har hämtat inspiration från naturen men försökt göra mönstret lite mer abstrakt, man får själv läsa in vad man ser och använda sin fantasi. 

Berätta om dina tankar kring samarbetet. Ex hur har det har varit att arbeta i andra typer av material?

För mig har det alltid varit en dröm att få jobba med textil och mönsterformgivning. Att få se sitt mönster väckas till liv på en duk eller kudde som sedan används till en dukning eller som inredning är verkligen spännande. Mönstret kommer till liv. 

Berätta om din relation till Designtorget, har du några specifika minnen kopplat till Designtorget som nu firar 30 år?

Föremål från Designtorget har alltid funnits med i mitt hem på ett eller annat sätt, både under min uppväxt och senare i vuxenlivet. 

Berätta om din relation till WAY gallery Sthlm.

Jag har främst följt WAYs resa genom sociala medier, sett alla duktiga konstnärer och kreatörer som ställt ut och hur fint det presenterats. Väldigt kul att jag själv nu fått möjlighet till ett samarbete. 

Hur har det varit att göra detta samarbete? Har du ett samlingsord för det?

Superkul. Att få ha sitt verk i den här miljön och kontexten, tillsammans med andra grymma kreatörer, känns väldigt roligt!

@mannejalilian

Läs mer och förbeställ här

DT x WAY_38.jpg
DT x WAY_35.jpg
bottom of page