top of page

Amanda malm

WAY-gallery-Amanda-Malm.jpg

Amanda Malm är en Svensk konstnär baserad i Skåne. Med bakgrund inom design jobbar hon med glasfusing, målar och skulpterar. Amanda har en passion för återbruk till möbel och inrednings DIY’s, att sy om vintagekläder och återanvänder gärna material såsom papper och trä till hennes konstverk.

 

”Jag älskar friheten som konst ger en, och att försöka applicera den friheten på material som i vanliga fall inte är så följsamma. Ofta startar det som en explosion av färger och ideér som sedan måste kokas ned till fysiska verk. Jag älskar att kunna hoppa mellan olika material. Det håller arbetet spännande! När jag fastnar på ett ställe fortsätter jag på ett annat. Glasfusing är en uråldrig konstform som fascinerar mig och som inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Jag vill lyfta fram den och visa att den är mer mångsidig än många tror. Jag älskar också att ha en precis bild i huvudet av hur det ska bli, för att sedan öppna glasugnen och överaskas gång på gång av en process som är utom min kontroll. ”

 

Med inspiration från 60-70-talets musik-era och hennes resor runt världen utforskar Amanda former och färger från olika perspektiv och vad som händer när färg och form möts i en fusion av olika material och texturer.

@amandammalm

bottom of page