top of page
NALEN X AMANDA MALM - SOFT ILLUSION
NALEN X AMANDA MALM - SOFT ILLUSION

Sat, 20 Apr

|

Nalen Restaurang

NALEN X AMANDA MALM - SOFT ILLUSION

Varmt välkomna till öppningen av utställningen SOFT ILLUSION av och med Amanda Malm! Lördagen den 20 april välkomnar vi er till restaurangmiljö fylld med stämning och konst på väggarna!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Time & Location

20 Apr 2024, 14:00 – 17:00

Nalen Restaurang, Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm, Sverige

About the event

UTSTÄLLNING SOFT ILLUSION

20.04.24 - 29.06.30

Konstnär Amanda Malm

I samarbete med WAY gallery presenterar Nalen Restaurang utställningen Soft Illusion av och med Amanda Malm. 

Amanda Malm är en multidisciplinär konstnär baserad i Skåne. Hon jobbar med glasfusing och måleri som sina främsta medium i sin abstrakta och naivistiska konst.

Genom utställningen "Soft Illusion" strävar konstnären efter att skilja sig från det digitala och det perfekta, och istället låter det mänskliga handavtrycket framträda tydligt. Hon utforskar geometriska former utan att insistera på symmetri.

Materialen i fokus är textil och glas. Båda upplevs mjuka för ögat, men till ytan är de varandras motsatser. Samma former och färger förändras i kontrast till varandra genom textiliernas mjuka i kontrast till glasets hårda natur.

______________________________

Nalen Restaurang förhöjer miljön och atmosfären med hjälp av visuella installationer och Stockholmsgalleriet WAY gallery.

Nalen, med sin långa och fascinerande historia, är en ikonisk plats i staden och vi är glada över att samarbeta med Nalen Restaurang och bli en del av dess historia. Vi tror på vikten av att ha en god samverkan och ser fram emot att bidra till restaurangen genom att klä den i konst och konstnärliga händelser.

Nalen Restaurang inledde under våren ett utvecklingsarbete utifrån ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap. Med samarbetspartners såsom Stockholms Bränneri och WAY gallery aktiveras restaurangen som en av stadens härligaste och välkomnande kvarterskrogar.

– Precis som med våra andra samarbeten är detta byggt på en idé om gemenskap, enkelhet och trygghet. Vi tycker att WAY-gänget är fantastiskt kreativa, öppna och härliga och därför en perfekt samarbetspartner i utvecklingen av Nalen Restaurang. Tillsammans ska vi förhöja restaurangens miljö och atmosfär för både nya och återkommande gäster, konstnärer och konstälskare, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Nalen Restaurangs gäster kommer i och med samarbetet med WAY gallery att bjudas in till att både skapa, betrakta, uppleva och köpa konst. En hel-

hetsupplevelse med mat, dryck, gemenskap och inredning och detaljer med habegär.

- Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat. Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelserförenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator på WAY gallery Sthlm.

Share this event

bottom of page