top of page

𝖘𝖍𝖊𝖉 𝖓𝖔 𝖙𝖊𝖆𝖗 𝕭𝖆𝖒𝖇𝖎

19.10.22-26.10.22

William och Emilia arbetar med olika material och uttryck men har något uppenbart gemensamt, kanske är de att dem båda konstnärerna har känsla föra att se de grymma sagorna i verkligheten och genom bild och form uttrycka detta på ett förtjusande vis. I shed no tear Bambi ser vi exempel på hur konstnärernas arbeten möts i en samstämmig utställning där mörker och ljus beblandas till en happy/sad dagdröm. 

Utställningen pågår mellan den 19-26 oktober.

Vernissage torsdagen den 20 oktober 17:00-20:00

@willievanilliy

@millzuponthehillz

WAY-gallery-Emilia-birds.jpg
WAY-gallery-Willie-Emilia_1.jpg
WAY-gallery-Willie-Emilia_3.jpg

William Reed (f.1991) går för närvarande andra året på Masterprogrammet i fri konst på Konstfack. Han har haft en soloutställning i på REDAN Galleri i Malmö och samt på galleri Thomassen i Göteborg, Riche, Trädgården, Affordable Art Fair och på WAY gallery tidigare i år.

 

I sin konstnärliga praktik arbetar han explosivt med måleri där inslag av mytologiska och samtida begrepp samt motiv möts och skapar en ny kontext. Ett visuellt berättande som representerar en öde stigande visualisering av nutiden i dess färgsprakande våldsamma men magiska verklighet. 

 

William Reed’s kombination av sprudlande färger, lekfullhet och en gnutta obskyrt verkar skapa ett vinnande koncept där nya verk från konstnären inte verkar se sitt ände. William är för närvarande master student på Konstfack och skapar verk med tydliga historiska och popkulturella referenser från barock till Disney. Alla Williams verk känns olika och unika men samtidigt sammanhängande och en tydlighet att ett verk kommer från just honom. Hans sjukliga lekfulla närvaro finns i alla verk.

WAY_GALLERY_EXHIBITION_WILLIAM_REED.jpg

Emilia Sundqvist, född.1993 i Uppsala, bor och arbetar i Stockholm, Sverige.

Sundqvist arbetar med textila stoppade skulpturer med stora omsorgsfullt sydda synliga stygn.

Materialet är en viktig del av hennes arbete och det finns en mjuk tussighet i allt hon gör. 

 

Sundqvist arbete utforskar vuxenlivets tvång och tvivel på ett sådant sätt att dessa kan ses och upplevas på ett mer lekfullt och förlåtande vis.

WAY_GALLERY_EXHIBITION_EMILIASUNDQVISTOLOFSDOTTER.jpg
bottom of page