top of page

STORM PHILIPPA CLARÉN

Screenshot 2022-03-28 at 20.32.23.png

Storm Philippa Clarén är en konsthantverkare och curator född och uppvuxen i Kristianstad.

 

Storm har en kandidatexamen från Konstfack och har bland annat kurerat och medverkat i ett flertal utställningar, bland annat i samarbete med Åhlens City MMF AB, Regionmuseet Kristianstad, Sthlm Craft Week och Galleri Redan.

 

Kärnan i hennes konstnärskap är färg, mönster och blanka ytor. Storm är en skata som dras till allt som blänker, oavsett om det är sidentyger eller en glaserad porslinslera. Hennes uttryck är naivistiskt och hon vill ersätta skandinaviska inredningidealet ”ljust och fräscht” med ”tokigt och brokigt”.

Efter många försök i att lära sig schack så bestämde sig Storm att tre i rad var det perfekt brädspelet för henne. Storms spel består av skulpturer och ljuvliga inredningsdetaljer, perfekta för rastlösa själar som vill spela ett parti medan pastavattnet kokar.

I Storms "Tre i rad" använder hon sig av japansk Nerikomi-teknik för att skapa schackbrädet. Figurerna skulpteras för hand i infärgad porslinslera. Djuren är små och arga för det är toxiskt att behöva vara både söt och glad samtidigt.

@philleonfire

GALLERI

bottom of page