top of page

madelen möllard

- poppies-

03.03.22-19.03.22

I mars slår WAY gallery upp dörrarna till Madelen Möllards solo utställning.

 

Madelen Möllard är en Stockholms- och Karlshamnsbaserad illustratör, formgivare och konstnär. I sin teknik arbetar hon både analogt och digitalt och med kraftiga färger och former. Madelen har utbildat sig inom olika visuella uttryckssätt i både LA och Stockholm och har de senaste åren arbetat med illustrationsuppdrag parallellt med det fria skapandet.

 

Madelen Möllards Poppies fick liv 2020 under pandemin och sedan hon målade den första blomman har hon inte kunnat sluta utforska den. Det har nu blivit ett av hennes mest kända motiv och är också den röda tråden genom utställningen ”POPPIES” på WAY gallery.

”Det kanske verkar banalt att måla samma motiv om och om igen, men för mig är det på något vis den ultimata utmaningen - att lyckas skapa verk som fångar nya uttryck och stämningar trots att det föreställer samma sak”

Vad är det med vallmoblomman då? Vi frågade Madelen om det förutom den praktiska utmaningen finns en

mer själsliga bakgrund till just vallmoblomman?

”Det är något med att den är intensiv, arg och sexig, harmonisk, rar och oskuldsfull på samma gång. Sen har blommor alltid varit något betydelsefullt för mig. Först och främst målade farfar blommor jämt. Den som återkom mest var en pensé.

Jag kanske bara har tagit över den stafettpinnen?

Sen tilldelade mamma alla sina barn varsin blomma och den skulle alltid finnas med på födelsedagsfrukosten.

Jag fick en röd ros och de andra hade snödroppe, krokus och gul ros.

Sen är kanske det mest påtagliga bandet till blommor det genom min syster. Hennes begravning var fylld av gerbera - hennes favoritblomma - och när jag ser en sån tänker jag alltid på henne. Hon sa en gång att hon skulle bli en blomma när hon dog. Kanske målar jag blommor som en metafor - som en bearbetning av något jag inte vet hur jag ska gestalta på annat sätt.”

Läs mer och utforska Madelens verk här

@madelenmollard

bottom of page