top of page

maria sandström

Maria-sandstrom-WAY-gallery.JPG

Maria Sandström är en svensk konstnär baserad i Stockholm och utbildad vid UCA - University for The Creative Arts i Storbritannien, med en examen som kursetta. 

 

Mycket av Marias tidigare arbete kommer från åren i den livfulla metropolen London med humoristiska observationer om livet, illustrerat på vilket papper som än fanns till hands när inspirationen slog till - som ett gammalt kuvert, en servett eller ölmatta. 

 

År 2020 skapade Maria en serie färgstarka porträtt av apor i oljepastell och gjorde sig snabbt ett namn på den alternativa konstmarknaden och sålde omedelbart slut online.

 

"Only Human" (2021) var Maria Sandströms första soloshow och förde samman hennes uttrycksfulla apor för första gången. Med inspiration från karikatyrer, illustrationer, fotografier och gamla mästare riktar Marias konst en spegel mot samhället och avslöjar vad det innebär att vara människa. Maria kommer inom kort även släppa en NFT kollektion. 

Maria är en prisbelönt designer, art director och regissör erkänd av The Royal Society of Arts, Notting Hill Arts Club och Promax.

@maria_sandstrom_artist

bottom of page