top of page
Screenshot 2021-05-05 at 21.56.56.png

Magen är en grupputställning där konstnärstrion Kegen Lorentzon, Viktor Berglind Ekman och Alexandra Moreno utforskar insidan och utsidan av en av människans mest komplexa kroppsdelar. Med tanke på magens livsviktiga funktioner, bör vi då behandla den som vi gör?

Som fotograf och visuell konstnär har Kegen Lorentzon utgått ifrån sin egen kropp men även vänt kameran mot andras för att undersöka våra orimliga kroppsideal och i med detta hylla denna komplexa, men så viktiga, kroppsdel. Humorn genomsyrar ofta hennes bildspråk, i förhoppning om att vi ska kunna skratta åt oss själva med en känsla av igenkänning och befrielse.

I Viktor Berglind Ekmans konstnärskap tar lekan över och söker sig runt ämnen som system, form och struktur. Med metaforer som utgångspunkt och balans och rörelse som vapen undersöker han historier om maskulinitet, begär och massproduktion i såväl rumsliga skulpturer som video och ljud. I en installation där han stoppar tarmar med salt blottar han tarmmembranet, mitt i utställningskroppen.

Alexandra Moreno arbetar multidisciplinärt och processbaserat med materialitet och kropp som utgångspunkt. I detta projekt har hon använt bakterier och gluten som material för att undersöka relationen mellan människa och mikroorganism och även för att bearbeta känslor kring sin kroniska tarmsjukdom.

Genom olika medium - fotografi, skulptur och installation - vill konstnärerna med denna utställningen öka förståelsen, diskutera den samtida relationen till vår mage och påminna oss om dess värde och funktion. De skapar ett rum för dialog om kroppsideal, fysisk och psykisk hälsa och även magen som material för uttryck.

Alex_konstfack_2020-11.jpg
NY.jpg
Skärmavbild 2021-04-28 kl. 08.52.37.png

14 Maj- 28 Maj

bottom of page