top of page

VERA JÖRGENSEN
- GIRL CAVE -

Vera.Jorgensen.png

Vera Jörgensen (f.1994) är en Stockholmsbaserad konstnär, fotograf och performer. Influerad av populärkultur, cinematisk estetik och fiktiva karaktärer utforskar hon blick, femininitet och begär. Genom att med symboliska attribut och suggestiv posering exponera sig själv framför kameran, skapar hon med sina subtila twister och underliggande humoristiska ton, en plats där det välbekanta blir absurt; för vidare sina egna ambivalenta känslor till betraktaren.

 

I "Girl Cave" återbesöker konstnären den utforskande fasen under sin uppväxt i 90- tidigt 00-tal. Likt en flicka mimandes framför spegeln är fotografierna tagna i konstnärens eget hem. Separerad från verkligheten i ett avskalat rum trycker hon av självutlösaren med bara en imaginär blick genom kameralinsen. Regisserar sin egen dröm.

 

Som konstnären själv beskriver: ‘Jag stapplar inte längre runt utklädd i min mammas klackar, storleken på mina fötter och mammas skor har minskat och höga klackar ger skavsår nu. Så fort jag kunde fylla en bh utan strumpor och välja min egen nyans till läpparna tappade smycken sin magi. Jag gick från att leka till att låtsas. Trots det är jag kvar i min tjej-grotta, drömmer om Hollywood och bygger den fjärde väggen.'

@verajorgensen

bottom of page