top of page
SISTA DANSEN
SISTA DANSEN

Thu, 21 Sept

|

Vasastan

SISTA DANSEN

Välkommen till en efterlängtad soloutställning med Tove Blanck! Toves keramik kännetecknas av en lekfull dramatik. Med hjälp av ett naivt och färgstarkt uttryck närmar hon sig dramatiska, traumatiska händelser och upplevelser, både personliga och kollektiva, verkliga och fiktiva.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Time & Location

21 Sept 2023, 17:00 – 20:00

Vasastan, Upplandsgatan 57, 113 28 Stockholm, Sverige

About the event

"Vad är den moderna dansen? En fin och hygglig sällskapslek? Nej! En vilddjurslek."

(A. Svantesson ur ”Ungdomens fiende n:o 1

Den offentliga moderna dansen” 1942)

Tove Blancks keramik kännetecknas av en lekfull dramatik. Med hjälp av ett naivt och färgstarkt uttryck närmar hon sig dramatiska, traumatiska händelser och upplevelser, både personliga och kollektiva, verkliga och fiktiva.

I utställningen ”SISTA DANSEN” tar vi steget in i en scenografi där vi finner spåren av den extatiska sommarens ödesdigra slut. Romanser, uppgörelser, läskeblask och fylleslag. Inga hämningar - det är allt eller inget som gäller under sommarens sista dans.

För första gången ligger i denna utställning fokus på konstnärens skulpturala verk. Med mjuka former och bjärta färger känns föremålen direkt plockade ur barndomens serietidningar. Men här har sagan ett mörkare slut. Med i utställningen finns även de karakteristiska urnorna med berättande illustrationer som kännetecknar konstnären.

Tove Blanck är keramiker och driver sedan 2021 egen verkstad i Stockholm. Tove har en utbildade  från Capellgården där hon studerade keramiskt hantverk mellan 2018-2020.  Idag finns hon representerad i ett antal gallerier och inredningsbutiker. WAY gallery är stolta över att jobba med och representera Tove Blanck.

Share this event

bottom of page