top of page

ELINA FLYRIN

WAY-gallery-Sthlm-Elina-Flyrin-artist.jpg

Elina Flyrin är en konstnär från Stockholm som skapar bilder som samtidigt känns främmande och bekanta, med en mångdisciplinär praktik som inkluderar teckning, målning och textil. Ursprungligen från Stockholm, Sverige, tog hon examen från Goldsmiths University of London, Fine Art år 2019, efter vilket hon flyttade till Brighton. ⁠

Inom hennes bilder löses gränser upp till abstraktion: gränser mellan det fysiska och det overkliga, det inre och yttre. Hennes arbete kan tolkas som en utforskning, en sökning efter svar, även om det ibland handlar om retoriska frågor. Oavsett material framträder organiska former från deras yta och lämnar publiken med en känsla av att svepas med dem.

"Jag önskar att det ska finnas en känsla av rörelse i mitt arbete: rörliga former och miljöer som har hållits stilla i en frusen bild. Det finns en energi som skapas i den spänningen, och jag tror att det går att förmedla: att bjuda in någon att föreställa sig ett mönster av rörelse, om det rör sig långsamt eller snabbt, lugnt eller oroligt, och vad det kan betyda."

@elinaflyrin

GALLERI

bottom of page