top of page

MADELEN MÖLLARD

DT x WAY-artist_02.jpg
DT_WAY_LOGGA.png

Berätta om Dig och din artistiska bakgrund, utbildning och tidigare projekt.

Jag är formgivare, konstnär och illustratör. Mestadels självlärd, men är också uppvuxen i en konstintresserad familj där måleri och kreativitet alltid varit närvarande. Pluggat grafisk design i Los Angeles och Stockholm. Tidigare projekt och kunder jag jobbat med är H&M, & Other Stories, Zalando, Paramount Pictures, Stockholms Bränneri m.fl.

 

Vad är inspirationen och dina tankar bakom verket/verken?

Jag är totalt besatt av blommor och de senaste åren har jag haft en särskild kärlek för vallmoblomman, ”poppyn”. Motivet av vallmoblomman är mig väldigt kärt och det kändes självklart att formge produkterna i den stilen.

 

Berätta om dina tankar kring samarbetet. Ex hur har det har varit att arbeta i andra typer av material?

 

Otroligt kul att uppleva sin konst på ett nytt sätt - t.ex. att kunna vira in sig i sitt konstverk i form av en pläd - hur mysigt?!

Berätta om din relation till Designtorget, har du några specifika minnen kopplat till Designtorget som nu firar 30 år?

Alltså Designtorget är väldigt speciellt för mig. Jag kommer från en liten stad i södra Sverige och de gånger jag reste till Stockholm var Designtorget en självklart destination. Jag kommer ihåg att det vid vissa produkter i deras butiker fanns en liten informationslapp om formgivaren och jag drömde om att en dag själv synas på en sån lapp på en hylla i en Designtorget-butik. Och vips, se vad som hände! Tänk om jag vetat detta då.

Berätta om din relation till WAY gallery Sthlm.

En mycket mycket kär relation, både som galleri och vänner. WAY gallery är så otroligt uppfriskande, roligt och enligt mig Sveriges mest bubblande galleri. Det känns som att det alltid är spännande projekt på gång och jag är så glad av att få vara en del av det.

Hur har det varit att göra detta samarbete? Har du ett samlingsord för det?

Inspirerande. Det har varit så kul att skapa och uppleva min konst på ett nytt sätt.

@madelenmollard

Läs mer och förbeställ här

DT x WAY_06.jpg
DT x WAY_04.jpg
bottom of page