top of page

ESTELLE GRAF

DT x WAY-artist_16.jpg
DT_WAY_LOGGA.png

Berätta om Dig och din artistiska bakgrund, utbildning och tidigare projekt.

Jag började nog egentligen min konstnärliga resa redan som barn, men karriärmässigt var det när jag utforskade det visuella språket som Art Director som jag allt oftare kom på mig själv med att arbeta illustrativt. Sedan några år tillbaka arbetar jag heltid som illustratör och konstnär och driver WAY gallery tillsammans med Francesca Berlin och Felicia Berlin Baumgardt. Jag är utbildad i Visuell kommunikation vid Forsbergs skola och Grafisk Design vid Berghs.

 

Vad är inspirationen och dina tankar bakom verket/verken?

Illustrationerna som utgör min del av kollektionen är en fortsättning på min nu ganska stora samling målningar av fabler. Med djurhuvuden på människokroppar gestaltar jag karaktärer som inte sällan befinner sig i olika restaurangermiljöer - något som kändes perfekt för illustrationer tänkta till drinkunderlägg och serveringsbrickor som är några av de föremål jag designat till kollektionen.

 

Berätta om dina tankar kring samarbetet. Ex hur har det har varit att arbeta i andra typer av material?

 

Vanligtvis när jag arbetar målar jag på en pannå. Det blir en tavla rakt upp och ner och ytan bjuder inte på några direkta överraskningar. Därför har det varit särskilt spännande att anpassa motiven till nya former. Samma motiv kan ju uppleves helt annorlunda om det placeras på två olika föremål.

Berätta om din relation till Designtorget, har du några specifika minnen kopplat till Designtorget som nu firar 30 år?

För mig har Designtorget känts som en samlingsplats för kreativitet och sedan jag var liten har jag nästan alltid gått in i butiken om jag passerat. Det blir en så härlig atmosfär när så mycket färg, form och design samsas på samma yta.

Berätta om din relation till WAY gallery Sthlm.

Jag är en av WAYs tre grundare och Creative Director. WAY startade med en vision om att va en plats där konst, design och kreativitet tar för sig, där taket är högt och där konstnärer, kreatörer och besökare kan mötas på ett naturligt sätt. Något som inte varit helt olikt Designtorgets vision vid tidpunkten för sin öppning 1993, så det känns som en perfect match!

@estgra

Läs mer och förbeställ här

DT x WAY_23.jpg
DT x WAY_52.jpg
DT x WAY_51.jpg
bottom of page