top of page

ART FRANKIE

DT x WAY-artist_10.jpg
DT_WAY_LOGGA.png

Berätta om Dig och din artistiska bakgrund, utbildning och tidigare projekt.

Art Frankie är min konstnärliga identitet. Sen alltid har experiment samt den underliggande tonen av den omedvetna känslan legat till grund för mitt konstnärliga uttryck och skapande.

 

Efter studier inom musikal och scenologi, där vikten av detaljer och skapandet växte sig starkare, började jag studera konst (Atelje X, Bromma) och konsthistoria. Detta i kombination med min passion för företagande och rätten inom konst ledde till mer.

 

Vad är inspirationen och dina tankar bakom verket/verken?

Inspirationen av verken kommer från tekniken “paint out poetry”, en teknik jag har jobbat med det senaste året. Genom att ändra kontexten av en berättelse med hjälp av en målad bild och korrigering av ord eller vissa meningar ändras hela historia eller fokuset. Det kan jämföras med när man träffar en ny person. Vi väljer att skapa oss en egen bild och uppfattning genom att plocka med oss delar av helheten.

 

Berätta om dina tankar kring samarbetet. Ex hur har det har varit att arbeta i andra typer av material?

 

Detta samarbete är och har varit en underbar resa. Dels eftersom jag är en av grundarna till WAY och dels eftersom jag är en av formgivarna. Att vara med under processen och utvecklingen av produkterna tillsammans med Konstnärerna och Designtorget i sann glädje.

Berätta om din relation till Designtorget, har du några specifika minnen kopplat till Designtorget som nu firar 30 år?

Jag minns tydligt hur det var min allra första "själv på stan" upplevelse och hur det var just till Designtorget jag styrde mina steg. Alla dessa designföremål, färgglada och lockande, väckte min nyfikenhet till liv. Framför mig spreds en skatt av både storslagna och småskaliga skapelser – en aldrig sinande källa av inspiration. Designtorget blev mitt förtrollade rike av presenter. När jag ville ge något speciellt till någon, visste jag att det var hit jag skulle vända mig. 

Berätta om din relation till WAY gallery Sthlm.

Som en av grundarna av WAY gallery Sthlm ligger det enormt nära mitt hjärta för mig. Det är praktiskt taget mitt andra hem och fungerar som en plats där vi har möjligheten att träffa fantastiska människor dagligen. Tillsammans med Felicia B. Berlin och Estelle Graf var jag med och startade WAY. Det var en av de där idéerna som plötsligt uppstår inom en och man fortsätter med det eftersom man är övertygad om att detta är precis det vi borde ägna oss åt.

Vårt arbete innefattar samarbete med fantastiska och spännande konstnärer, samtidigt som vi interagerar med kollegor inom branschen. Dessutom har vi möjlighet att möta människor från alla hörn av världen samt kunder som antingen aldrig tidigare har ägt ett konstverk eller personer som har imponerande samlingar av konstverk och skulpturer. Varje individ är unik och det är sällan jag går förbi dessa möten utan att bli berörd.

Hur har det varit att göra detta samarbete? Har du ett samlingsord för det?

Spännande, sprudlande och glädjebringande. 

@artfrankie

Läs mer och förbeställ här

DT x WAY_32.jpg
DT x WAY_30.jpg
bottom of page