top of page

CARL MICHAEL HANSEN

WAY-gallery-Sthlm-Carl-Michael-Hansen-cropped.jpg

Carl Michael Hansen är en mångsidig konstnär som började utforska sina skapande talanger redan i unga år. Hans resa började med en passion för dans när han bara var sex år gammal, och han avancerade snabbt till att bli en bakgrundsdansare i svenska TV-program. 

 

Vid fjorton års ålder skiftade Hansen sin fokus mot musikproduktion och byggde till slut en framgångsrik internationell karriär som DJ och producent vid tjugoårsåldern. 

 

Uppvuxen i en konstnärlig miljö, med en förälder som är skulptör och den andra som är konstgallerist, går Hansens koppling till konstvärlden djupt, och hans passion för måleri och skulptur har funnits där ända sedan. År 2020 började Hansen ta sitt skulpterande till en professionell nivå. Han arbetar med intuitiva processer där känslan naturligt flödar från hans händer. Han betraktar sig själv som en iakttagare av sina egna verk, och precis som i sin musik skapelse finns det en intim koppling mellan konst och musik. Den drivkraft som tvingar honom att skapa, oavsett om det är konst eller musik, förblir densamma. 

 

Hans skulpturer är en spegling av hans känslor i stunden, och genom sitt arbete bearbetar han sina innersta känslor. För Hansen är skapandet en väg att utforska och uttrycka tankar och känslor. 

 

I sitt arbete kan man upptäcka en underton av rädsla, men samtidigt finns en stark grund i att våga utforska och uttrycka de djupaste känslorna. Genom sitt arbete förmedlar han mod och en känsla av trygghet och inbjuder betraktaren att dela den emotionella resan med honom genom sin konst.

@carlmichaelhansen

GALLERI

bottom of page