top of page

ART FRANKIE

FD5ED6C6-A169-4E24-A3F4-31CCECD5A907.JPG

Stockholmsbaserade konstnären Art Frankie påbörjade sin karriär inom musikal och scenologi där vikten av detaljer och skapandet växte starkare. Genom att låta sig inspireras av livets goda stunder och de undermedvetna strömmarna som styr våra tankar och drömmar skapar och formger Art Frankie. Hennes utbildning inom konst och kvinnors konsthistoria har fördjupat hennes förståelse för konstens makt att belysa och utforska olika aspekter av mänsklig erfarenhet och psykologi. 

Genom att använda sig av välbekanta logotyper och produkter, som är en del av vår gemensamma kultur, skapar Art Frankie en koppling till betraktaren. Dessa element väcker känslor av igenkänning och medvetenhet om det samhälle vi lever i. Men bortom ytan ligger en djupare avsikt – att skapa en intim plats för reflektion och självutforskning.

Hennes konstnärliga verktyg är inte bara materialen hon använder, utan också de tankar och känslor som de väcker hos de som betraktar hennes konst. Genom att förlita sig på betraktarens egna erfarenheter och känslor, öppnar Art Frankie upp för en individuell och personlig tolkning av varje konstverk. När ögonen vandrar över hennes verk, blir de inte bara en visuell upplevelse, utan en resa inåt mot det inre landskapet. Art Frankie's konst strävar efter att skapa en unik och kittlande upplevelse för varje enskild person som tar del av den.

@artfrankie

bottom of page