top of page

ANNA ARVIDSSON

WAY-gallery-Sthlm-Anna-Arvidsson.jpeg

Anna Charlotta Arvidsson är uppväxt och verksam i Stockholm. Hon har ägnat sig åt olika kreativa uttrycksformer under större delen av sitt liv. Bland annat har hon spelat in en skiva och turnerat med bandet Chick habit, skrivit musik själv och haft ett stort intresse för fotografi. “Det intressanta med att använda olika uttrycksformer är att olika sidor av ens inre kommer fram”, säger Anna. I text och musik kommer hennes mörkare sida fram medan målningarna mer skapas efter det hon upplever som vackert och harmoniskt. 

 

Efter att Anna blev mamma upplevde hon att det var svårt att få tid och energi till att ägna sig åt musiken så Anna och hennes dotter började istället göra kollage tillsammans.  Där hittade Anna in i sitt nya uttryck vilket resulterade i grafiska kollage och målningar. Genom sitt instagramkonto en_novis_mani fick hon ut sina verk och det ledde till att många fick upp ögonen för henne. 

 

Målningarna och kollagen är ett uttryck för Annas rastlöshet och ett verktyg för att hantera den. Genom att skapa något väldigt organiserat och symmetriskt stillas Annas lite röriga inre och hon finner på så sätt ett inre lugn. Hon hoppas att de som betraktar hennes verk får en liknande känsla. Under skapandeprocessen blir hon helt fokuserad och nästan besatt av färgkombinationer och former. Det blir nästan en form av mani eller total besatthet, därför benämner hon sina verk som manier. 

@en_novis_mani

 

bottom of page